Sorteer op

Hoe starten met naaien? Online naaicoaching en naaibegeleiding - een allesomvattende gids

Wat is online naaicoaching voor retouches?

Online naaicoaching is naaiadvies voor al wie graag wilt starten met naaien en zijn of haar retouches aan broeken, rokken of bermuda’s wil doen.
Het is zoals een naaiworkshop maar dan op verplaatsing en van bij je eigen thuis.
Het is dus vanop afstand.

Je hoeft je dus niet te verplaatsen. Het is een workshop die je volgt vanuit je eigen woning.

Je volgt dit individueel. Je werkt thuis, in je eentje, aan je eigen naaimachine op basis van de instructies die je automatisch ontvangt na inschrijving.

Je ontvangt dus mails die alles helder voor je uitleggen aan de hand van duidelijke foto’s en eenvoudige omschrijvingen.

De beste naai- en retouchetechnieken komen aan bod. Stap-voor-stap wordt elke handeling omschreven.

Voor wie is dit geschikt?

Deze programma’s zijn geschikt voor elke man of vrouw die zelf wil starten met naaien en retouches wilt doen aan broeken, rokken of bermuda’s.

Wil je graag starten met naaien?
Wil je graag zo snel mogelijk je nieuwe broek of rok dragen ook al moet die nog eerst ingekort worden?
Wil je graag retouches doen aan kleding van je huisgenoten?

Dan is deze coaching naaiworkshop met naai- en retouche instructies voor jou!

Je hebt geen voorkennis nodig.
Alles wordt stap voor stap uitgelegd.


De programma’s zijn in het Nederlands en rijkelijk geïllustreerd met detailfoto’s in kleur. Woon je in het buitenland en ben je Nederlandstalig? Dan is dit zeker ook voor jou hoor!

Wat bereik je ermee?

Door het volgen van deze coaching programma’s met retouche advies en naaiadvies zie je hoe een broek te verkorten, hoe een rok in te korten, hoe een jeans korter te maken,…

Tevens krijg je ook nog andere dingen onder de knie zoals een zijnaad van een broek of rok innemen, een knoop aannaaien,…

Je krijgt een gigantische hoeveelheid praktische naaitips aangereikt die je duidelijk maken hoe je deze retouches moet doen. De bedoeling is dat je vanaf nu moeiteloos thuis je eigen retouches kunt doen en kunt naaien.

Het uitvoeren is een leuke bezigheid. Je koopt een kledingstuk maar de lengte is zelden goed van de eerste keer. Dan moet je een retouche doen.
Ofwel laat je het doen door de winkel waar je de broek, rok of bermuda kocht. Maar dan moet je er dikwijls een aantal dagen op wachten. Bovendien is een retouche niet gratis.
Doe je het zelf? Dan spaar je al gauw 10 tot 15 € of meer per retouche uit. Tel maar uit. Na enkele retouches heb je de investering in een coachingprogramma al volledig terug verdiend. Hoeveel broeken heb jij in je leven al laten verkorten? Tel maar uit wat je besparing kan zijn!

Bovendien, ben je dan vlot in de uitvoering van retouches? Je hebt dan in alle geval zoveel handigheid opgedaan dat dit je zeker van pas komt bij het maken van een eigen kledingstuk bijvoorbeeld. Het is zoals leren fietsen. Eens je het kent kan je het altijd gebruiken. Het komt altijd wel eens van pas!
 

 

Wat heb je nodig?

Naaien en retoucheren doe je niet enkel en alleen met je vingers.

Een naaimachine is het absolute minimum dat je nodig hebt.
Heb je een overlockmachine? Dat is echt leuk maar zonder gaat ook hoor!

Een kromme naainaald? Niet het juiste garen? Ik heb er een hekel aan! Het juiste materiaal is voor mij van zeer groot belang!

Maar geen nood. De eerste mail met instructies legt je haarfijn uit welk materiaal je nodig hebt. En de aanschaf valt heus wel mee hoor.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kiest een programma om te starten met naaien voor de workshop die je verkiest. Let op de inhoud en de duurtijd van het programma.
Je bestelt het programma van je keuze.
Je ontvangt binnen 24 uur de eerste mail.

Automatisch ontvang je de volgende mails. Afhankelijk van het programma dat je kiest ontvang je 2 tot 5 of meer verschillende mails. Je hoeft hiervoor niets te doen. Dit gaat vanzelf. In elke mail is er een duidelijke link die je aanklikt. Je mag de naai-instructies uitprinten als je dit wilt.

Toch plotseling even geen tijd om er nu direct mee bezig te zijn? De mails blijven in je mailbox zitten en je kan het programma op je eigen ritme verder zetten van zo gauw je er weer klaar voor bent.

Omdat je regelmatig nieuwe mails krijgt is dit een stimulans om er mee aan de slag te blijven en het niet op te geven.

Koop je een boek? Heel erg leuk maar het belandt dikwijls al gauw in de kast en de drive om er mee verder te gaan verdwijnt al gauw door de rush van de dag.
De mails herinneren je er ook aan dat je er mee moet verder doen en het afwerken tot het einde.

 

Wat is het NIET?

Hier vind je GEEN retouche-advies voor bloezen, vesten, pulls, t-shirts.

Het beperkt zich tot broeken, rokken en bermuda’s.

Dit is ook geen coaching om zelf je eigen bloes of jas te maken.
Ook het zelf maken van je eigen rok of broek komt niet aan bod in deze workshops.

Voor het zelf maken van eigen kleding kan je bijvoorbeeld prima bij een opleiding van de Ondernemersschool terecht! Bekijk hiervoor zeker de website www.ondernemersschool.be.

Dit naaiadvies is gemaakt voor volwassenen en dus niet voor kinderen.
Kinderen komen beter niet in de buurt van naaigerief. Een schaar, naalden, kopspelden, een naai- en overlockmachine zijn geen speelgoed!

 

Het zijn programma’s waarbij je niet letterlijk fysiek bij de hand genomen wordt. 

 

Je moet het echt zelf doen. Het vraagt een dynamisme en motivatie om er inderdaad zelf mee aan de slag te gaan. Mensen zonder enige wilskracht kiezen beter niet voor deze coaching sessies. Met deze naaicoaching ga je voor concreet resultaat.

Voor wie is het NIET geschikt?

Dit coachingadvies is niet geschikt als je niet bereid bent het zelf te doen. Door een naaigebruiksaanwijzing te “lezen” ga je het niet kunnen. Naaien is een stiel en dat kan je enkel door het zelf veel te doen.
Je moet het echt in de vingers krijgen.

Wil je graag bijkletsen met andere deelnemers van de workshop, samen gezellig koffie drinken? Ook dit kan niet. Het is de bedoeling dat je alleen werkt.


Wil je graag officieel onderwijs volgen? Wil je een examen afleggen en een diploma bekomen? Dan is het beter je te richten tot de Ondernemersschool.

Dit programma is echt voor doe-het-zelvers die graag retouches doen aan eigen kleding of aan kleding van huisgenoten.

Heb je geen natuurlijke interesse in naaien? Breng dan gewoon je retouches naar mijn winkel in Zandhoven. Ik zal ze graag voor je uitvoeren. 

Je vindt dit ook op deze website. Handig en dan kan jij leuk iets anders doen!

 

Waarom is naaiadvies van een naaicoach op afstand fantastisch?

Deze coachingprogramma’s zijn ontstaan uit mijn eigen ervaring en kennis

Deze coaching wordt gegeven door mezelf, Ilse Van der Schraelen – Broekenspecialist en Naaicoach. In mijn Broekencenter in Zandhoven verkort ik elke dag broeken en rokken.

Het is mijn bezigheid van elke dag. Dit advies is dus volledig gebaseerd op praktische kennis. Hierdoor ken ik de knepen van het vak als geen ander.

Ik heb in mijn eigen zaak een naaiatelier waar ik de retouches zelf uitvoer.
Wil je liever een blauw stiksel? Wil je liever toch geen boord of splitje? Ik pas de retouches aan in functie van de wensen van mijn klanten.

Neem je graag een kijkje in mijn eigen zaak? Mijn winkel, Ilse Van der Schraelen, Broeken – rokken – bermuda’s is in Zandhoven, Langestraat 35, 2240 Zandhoven. Ik heb parking achter de zaak. De winkel is open van donderdag t.e.m. zaterdag van 10 tot 17 uur.

 

Ik ben docente in dit vakgebied sinds 2007

Bovendien ben ik al sinds 2007 lesgever in de Ondernemersschool. Ik leid cursisten op tot de uitoefening van de volgende beroepen: Retoucheur, Kleermaker, Modeontwerper en Patroonontwerper. Ook lesgeven is mijn passie.

Naaien is van jongs af aan mijn passie.

Van kindsbeen af was ik handig met de naaimachine en al snel maakte ik mijn eigen kleding. Naaien is een deel van mijn opvoeding.
Het heeft me altijd mateloos geïnteresseerd. Niet alleen het mode aspect maar zeker ook het technisch aspect vind ik geweldig!

Hoe kan je kleding vormgeven? Hoe zorg je ervoor dat kleding perfect past op elk lichaam?

Ik vind het heerlijk om mijn klanten broekenadvies te geven en jou naaiadvies te geven bij je retouches.

 

Je hoeft je niet te verplaatsen

Geen auto nodig, je doet het programma waar je wilt. Je hoeft nergens naar toe te rijden en op tijd te komen. Je moet geen parkeerplaats zoeken en ’s avonds laat niet meer naar huis te rijden.

Je volgt dit programma vanuit je huiskamer, buitenverblijf,  caravan,… waar je maar wilt.

 

De vrijheid om te starten en er mee bezig te zijn wanneer jij het wilt

Een periode voor de boeg waarin je wat extra tijd hebt? Even een lange rustpauze ingelast? Kinderen naar school? Tijd om nieuwe kennis op te doen en weer wat nieuws onder de knie te krijgen.

Je bent niet gebonden aan inschrijfperiodes of startdata. Je start wanneer je wilt.

Je ontvangt het advies per mails binnen de afgesproken periode maar het is aan jou om te bepalen of je ze onmiddellijk wilt doornemen of het allemaal wat rustiger aan te doen.

De mails die je krijgt blijven voor jou en kan je doornemen wanneer het jou uitkomt.

 

 

 

Nog vragen over deze coaching programma’s?

Stel ze me gerust! info@ilsevanderschraelen.be

 

Ontvang gratis advies

 

 

 

 

 

© 2019 - 2023 Ilse Van der Schraelen - Retouchecoach | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel